Gaurkoan, nazioarteko ospea duten Tolosaldeko gastronomia ikonoak ezagutuko ditugu. “Langostinos de Ibarra” izenekoekin hasiko gara, “piperrak” edo Piperrak ”euskaraz deitzen diren bezala. Desagertzeko zorian zegoen Euskal Txerri arraz autoktonoarekin jarraituko dugu. Haien historia ezagutuko dugu Caserío Elola-n, belardi berde ederren artean hazten baitira. Eguna mundu osoan ezaguna den “Tolosako Babarruna” ezagutuz, eta bere ospearen arrazoia ezagutuz.
09: 30h Jasotzea hoteletan eta Ibarrara irteera, lehenik Txili landaketak, ekoizpen prozesuak, baita jaki gozo honek eskaintzen dizkigun sukaldaritza aukera ezberdinak ezagutzeko. Arrazoi bategatik "Ibarrako otarrainxkak" esaten zaio. Arratsaldean Elola Azpikoa baserria bisitatuko dugu , Euskal Txerri txerri arraza autoktonoa zaintzen eta ekoizten dena, bere sekretuak irakatsiko dizkigute eta arraza honek eskaintzen dizkigun kalitate bikaineko produktu natural desberdinak dastatuko ditugu. .
Eguna Tolosako beste altxor bat ezagutuz amaituko dugu, Tolosako indaba gorria esaterako. Produktuen Elkartea bisitatuko dugu, non azalduko duten Gipuzkoako eremu honetan zergatik dagoen beharbada munduko babarrun onena dena hazteko.
18: 30h Esperientziaren amaiera-ordua gutxi gorabehera.
Eskariaren arabera
FAMILIA UNITATEAK AUTO PRIBATUAN
Heldua kotxe pribatuan: 38 €/pers
Gaztea auto pribatuan: 12 € / gazte
GARRAIOAREKIN
Heldua garraioan: 76 € / pers
Gazteak garraioan: 34 € / gaztea
* Gutxieneko taldea garraioarekin 4 pertsona eta 6 pertsona auto pribatuetan.
AUTO PRIBATUETAN
GARRAIOAREKIN
- Euro6 ibilgailu jasangarrietan transferitzea
- Gida edo gidari-gida
- Talde txikiak
- Bidaiari buruzko informazio-materiala sarean
Ezin duzu aurkitu bilatzen ari zarena? Sortu zure esperientzia. Zure gustura egokitutako bidaia guztiz ezberdina diseinatzen dugu.